O meni

Jelena Smiljkovic blog LisazoidLisazoid Jelena Smiljkovic

Ko kreira sadržaj bloga?

Autorka ovog bloga je Jelena Smiljković Nikolić, to jest ja.
Imam 30 godina, živim u Beogradu.

Ljubitelj sam hemije od svoje 12. godine kada sam je dobila kao predmet u školi. Taj afinitet me je doveo do diplome inženjera prehrambene tehnologije koju sam stekla na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu. Tokom studentskih dana mnogo toga sam naučila, posetila mnoge fabrike, izveštala se u laboratoriji i upoznala predivne ljude. Nikada nisam radila u industriji hrane.

Karijeru sam započela istog dana kada sam diplomirala, pre više od 6 godine i to u online poslovanju, u tada malom startup-u Limundo. Od skora sam i master Multimedijalnih komunikacija i odnosa s javnošću koja sam imala prilike da izučavam na FON-u.

Mama sam jedne male Natalije.

Volim da kuvam, guglam, da sam okružena boljim i pametnijim od sebe, da uživam u plodovima svog rada.

Obožavam gorak ukus, kafu, izazove u komunikaciji sa drugima, vredne ljude.

Zašto blog?

Ovaj blog je nastao iz želje da se ponovo vratim mojoj pasiji i kreiram mesto na kome mogu da delim svoja istraživanja i saznanja u vezi sa hemijom hrane i molekularnom gastronomijom.

Šta je cilj bloga Lisazoid.com?

Cilj mog blogovanja je da približim značaj primenjene hemije većem broju ljudi i da motivišem sebe da provodim više vremena radeći stvari koje volim.

Šta je Lisazoid?

Lisazoid je zapravo autorka ovog bloga, tj. ja.
Sama reč Lisazoid je kovanica nastala iz dveju reči:

Lisa – meni omiljen lik iz crtane serije “The Simpsons” neshvaćeni štreber željan znanja i dokazivanja, koji ponekada ume da smara svoju okolinu, i

Zoid – predstavlja reproduktivnu ćeliju koja je sposobna da se samostalno kreće i u zavisnosti od uslova u kojma se nalazi može se razmnožavati kao muško ili kao žensko. Sinonim je za promene.

Unesi svoje mišljenje